Menabrea

logonaslovna_r1_c1

 

Kvaliteta i vrijednosti Menabrea piva

Menabrea pivo duguje svoj uspjeh jednoj strategiji koja je osim vrednovanja kvalitete i tradicije bila i voditelj jednog poduzetničkog puta usmjerenog ka inovaciji i komercijalnom razvoju.

U nastavku neki od najvažnijih faktora po kojima se tvrtka ističe:

– Visoka pažnja u odabiru i kvaliteta osnovnih sirovina koje se koriste: prepoznatljivost izvrsnosti marke;

– Sposobnost kapilarne distribucije orijentirane i na male distributere;

– I zuzetna predanost promociji kulture piva i “odgovornog” pijenja;

– Komercijalna politika posve marketinški orijentirana

Specifičnost Menabrea piva proizlazi prvenstveno iz čiste vode koja dolazi iz Alpa blizu Bielle poznatih po izvorima dubokim više od 1500 metara. Vješto korištenje vode i pažljivo selektiranih osnovnih sirovina kao što su čisti kvasac, talijanski i francuski slad i raznoliki cijenjeni hmelj koji dolazi iz doline Hallertau predstavljaju pravu snagu Menabrea piva. Uz stalnu pažnju u odabiru osnovnih materija tvrtka koristi i najinovativnije i efikasne metode proizvodnog procesa koji u kombinaciji s kompetencijom, trudom i strašću zaposlenika tvrtke čine razlog zbog kojeg se marka ponosi.

02

Menabrea pivo je sinonim za ekskluzivni proizvod sposoban da udovolji personaliziranim zahtjevima malih distributera kao i velikih tvrtki.

Tvrtka je predana i promociji kulture okusa, zadovoljstva pri stolom i odgovornog pijenja. Marka se nudi kao proizvod izvrsnosti za degustiranje, idealan da upotpuni i naglasi okus raznih jela iz nacionalne i internacionalne gastronomske ponude. Pivovara Menabrea pokrovitelj je raznih publikacija o visokom kulinarstvu, izdanja u kojima su poznati kuhari prepričali povijest piva i korištenje istog kao osnovne namirnice u njihovim receptima. Pivovara Menabrea ima važnu ulogu u promociji tzv. „odgovornog“ pijenja, odnosno svjesnog i umjerenog konzumiranja piva.

Zadnjih godina Pivovara Menabrea ostvaruje interesantne suradnje u raznim područjima kao što su umjetnost, kultura, motorizam i prehrana, koji su doprinijeli širenju i učvršćivanju vlastitih vrijednosti i marke.

 

 

Povijest tvrtke

U više od 160 godina rada, Pivovara Menabrea je bez sumnje pridonijela razvoju pivarske industrije u Italiji. Utemeljena je 1846. godine kada su gospodin Welf di Gressoney i braća Antonio i Gian Battista Caraccio odlučili otvoriti laboratorij za proizvodnju piva. 1854. godine pivovaru uzimaju u najam Jean Joseph Menabrea i Antonio Zimmermann, a 1864. ju kupuju. Nakon izlaska Zimmermanna iz tvrtke, Giuseppe Menabrea (ne više Jean Joseph jer tada je već službeni jezik bio talijanski) utemeljuje 6. srpnja 1872. pivovaru “G. Menabrea i sinovi”.

Primjena tehnike niske fermentacije, u ono vrijeme malo raširene, te korištenje visokokvalitetnih osnovnih sirovina, prije svega vode s izvora Bielle, karakteriziraju od samih početaka Menabrea pivo i njegov uspjeh.
Nakon smrti osnivača 1881. godine niz nasljednika je, osim doprinosa u proširenju marke u Italiji, dobio razna priznanja od vladara. Najznačajnija je nominacija Carla Menabree vitezom reda krune Italije od kralja  Umberta I od Savoje. 1896. tvrtku preuzimaju Emilio Thedy i Agostino Antoniotti, supružnici sestara Menabrea. Od tada do danas na čelu tvrtke nalazi se familija Thedy.

0303

Krajem 1800. godine pristižu i potvrde priznanja na internacionalnoj razini: srebrna medalja na sajmu u Torinu, diploma časti i križa Dijona u Francuskoj, iz Minhena u Njemačkoj i iz Ganda u Belgiji. U novom stoljeću lista priznanja Menabrea piva obogaćuje se brojnim prestižnim nagradama koja se neprestano nadopunjuju. Među njima se ističu četiri Gran Premije i zlatne medalje na sajmovima u Torinu, Milanu, Rimu, Briselu i Parizu.

1991. tvrtka postaje dio grupe Pivovare Forst, tvrtke iz pokrajine Alto Adige, poznate po kvaliteti proizvoda i očuvanju prirode. Dogovor koji potpisuje Paolo Thedy, iz četvrtog koljena dinastije, finaliziran je kako bi potvrdio ponos talijanskog piva i utvrdio njegovu komercijalnu prisutnost na teritoriju. Pivovara Menabrea zadržava netaknutim svoj jaki identitet i neovisnost uspijevajući pritom zadržati živom kulturu i pivarsku tradiciju, osiguravajući si počasno mjesto na internacionalnom nivou.

 

Od 1997. do 2011. Menabrea pivo penje se na najviše stepenice podija na svjetskom prvenstvu piva u Chicagu, mjerodavnom natječaju koji se organizira jednom godišnje od strane stručnjaka u tom području, osvajajući zlatne i srebrne medalje. To je neka vrsta posvete za pivovaru iz Bielle koja 2005. nakon smrti Paola Thedyja prelazi u ruke njegovog sina Franca Thedyja, petog koljena familije.

Tijekom njegovog upravljanja, Franco Thedy uspio je postići najviše rezultate dosad ostvarene u dobiti tvrtke koja u 2011. iznosi više od 25 milijuna eura, te u prisutnosti marke Menabrea na stranom tržištu.

 

Osim funkcije upravitelja Pivovare Menabrea Franco Thedy je nominiran u lipnju 2011. podpredsjednikom europskog udruženja proizvođača piva, The Brewers of Europe. Thedy je i dio odbora udruženja proizvođača piva i slada Assobirra.

 

Priznanja

Nacionalna i internacionalna priznanja koja Pivovara Menabrea dobiva od 1800. godine svjedoče kredibilitetu koji se s vremenom učvrstio i predstavljaju jednu tvrtku koja je zadržala vjernost u vlastite početne vrijednosti.

Osim pažljive selekcije i kvalitete osnovnih sirovina Pivovara Menabrea je oduvijek polagala veliku važnost na ljudski potencijal. Kompetentnost, trud i strast svih zaposlenika, godinama predstavljaju prepoznatljiv čimbenik za marku.

0404

U nastavku popis dobivenih priznanja:

Biella 1882: Diploma D’onore

Torino 1898: Medaglia d’Argento

Dijon 1899: Diploma d’Onore e Croce

Minhen 1899: Diploma d’Onore e Croce

Gand 1899: Diploma d’Onore e Croce

Pariz 1900: GrandPrix

Varallo 1905: Gran Diploma d’Onore

Torino 1911: Medaglia d’Oro

London 1924: Diploma d’Onore

Milano 1924: Gran Premio e Medaglia d’Oro

Rim 1924: Gran Coppa e Medaglia d’Oro

Pariz 1924: Membro di Giuria d’Onore/Gran Premio e Medaglia d’Oro

Brisel 1924: Gran Premio e Medaglia d’Oro

Rijeka 1925: Diploma con Medaglia d’Oro

05

Menabrea pivo je jedini brand na svijetu koji je od 1997. do danas skupio brojne zlatne i srebrne medalje na svjetskom prvenstvu piva u Chicagu i all’European Beer Star-u Nirnberga, natjecanjima koja okupljaju najveće stručnjake iz područja. Jedna zbirka priznanja, jedinstvena privilegija za marku koja je sinonim izvrsnosti na internacionalnom nivou.